2015 Caddy pings and says ‘oil’

Random Caddy chat.
Not the place for sale or wanted topics.
NewCaddyMan
Caddy2k Groupie
Posts: 3
Joined: Thu Dec 06, 2018 3:39 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (75bhp)

2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by NewCaddyMan » Thu Dec 06, 2018 3:43 pm

Hi,
Just looking to see if this is a thing. Just got a Caddy, my first and after about 400 miles of use I got in one afternoon and turned the ignition on then it made the bing noise and it said ‘oil’ on the display. No lights came on the dash and it drives fine. One thing I noticed that when I drive and it gets upto temperature then stop the fan runs for a short while.

Hope that makes sense, I’ve not been driving a long way since the notification came up. Would anyone know what that’d be? And sorry if this is the wrong place for this.

Thanks

User avatar
the swan fiend
Twin Turbo poster
Posts: 369
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: 2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by the swan fiend » Fri Dec 07, 2018 2:22 am

If the van is showing an oil warning, check the oil level asap.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
peely
100BHP+
Posts: 160
Joined: Fri Dec 22, 2017 5:02 am
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: 2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by peely » Fri Dec 07, 2018 4:34 am

Yes I second that answer , as for the fan mine does that too , seems to do it more on shorter journeys , but check water level too while your pulling the dip stick .
Golf mk6 seats,Touran rear seats,carpet,console,2017 caddy life mfsw,Audi s3air vents, passsat w8 interior light, golf mk6gttdi wheels,rear barn door spoiler , rns 510 head unit , revers camera,boarded and carpeted rear with led strip lights, mk4 rear lights .

NewCaddyMan
Caddy2k Groupie
Posts: 3
Joined: Thu Dec 06, 2018 3:39 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (75bhp)

Re: 2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by NewCaddyMan » Fri Dec 07, 2018 7:26 am

Hi,
Checked the oil and it’s fine, there’s no oil warning light it’s just the word ‘oil’ when you turn on the ignition then it goes away after maybe 20seconds. I’m thinking it might just need an oil change and that’s what the ping and oil notification on the display is

Corradokid
Caddy2k Groupie
Posts: 16
Joined: Wed Oct 03, 2018 12:32 pm
Engine size/power: 2.0 CR TDI (108bhp)

Re: 2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by Corradokid » Fri Dec 07, 2018 8:16 am

Could be a faulty/broken level sensor. Have you had a look at the sump to see it the sensors missing,unplugged ?

NewCaddyMan
Caddy2k Groupie
Posts: 3
Joined: Thu Dec 06, 2018 3:39 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (75bhp)

Re: 2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by NewCaddyMan » Fri Dec 07, 2018 11:30 pm

Got it sorted.
I had been doing short journeys and parking it on a steep slope, parked the opposite way and that was it. And I feel like an idiot now for thinking that it was going to explode 🤦🏼‍♂️
Thanks for the replies

User avatar
the swan fiend
Twin Turbo poster
Posts: 369
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: 2015 Caddy pings and says ‘oil’

Post by the swan fiend » Sun Dec 09, 2018 11:51 am

A nice free fix.....that’s what we like to hear


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

Post Reply