brakes dont work!

Random Caddy chat.
Not the place for sale or wanted topics.
caddymaxi.
Caddy2k Groupie
Posts: 15
Joined: Sat Jan 05, 2019 11:53 pm

brakes dont work!

Post by caddymaxi. » Wed Mar 13, 2019 3:41 pm

Its an intermittent problem. Mainly happens when i'm parked or driving slow.

The brake pedal goes hard, and the car wont stop. I then pull up the handbrake and again it doesn't seem to engage the brakes. I noticed if i put the car into neutral and rev it alittle it brings the brakes back. Possibly something todo with vaccum issue?

Anyone come across a problem like this?

My car was parked on a slight hill today, i took it out gear and it started rolling forwards with the handbrake engaged. I slammed my foot on the brake. Again the pedal was hard so quickly put it into gear.

Any help on this would be great.

Thanks

User avatar
dizzee stuff
Hyper Poster
Posts: 805
Joined: Sun Aug 03, 2014 5:52 pm
Engine size/power: 1.9 TDI (104bhp)

Re: brakes dont work!

Post by dizzee stuff » Wed Mar 13, 2019 3:57 pm

It does indeed sound like a vacuum problem, I would start by checking all the vacuum pipes and hoses before looking at the pump. The handbrake will be a separate issue that will need investigation.

caddymaxi.
Caddy2k Groupie
Posts: 15
Joined: Sat Jan 05, 2019 11:53 pm

Re: brakes dont work!

Post by caddymaxi. » Thu Mar 14, 2019 11:04 am

Hi, thanks for the reply.

It does seem like a vacuum leak issue the way its behaving. I took it to the mechanic this morning. He couldn't see a leak on the lines, and put it down to the vacuum pump needing replacing. I just hope it sorts the issue.

Post Reply