Reverse camera issues.

Random Caddy chat.
Not the place for sale or wanted topics.
User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 7:23 am

You two can bugger off! I’m not doing this ever again


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 9:10 am

Well it’s working again now. Loose ground maybe?? Occasionally comes on going forwards too but Im happy for now. Gonna see how it performs over the next week or so. Once again, big thanks to Stan the man, r1lea, Doc, and Tommyzooom. You’ve all helped me massively and I couldn’t have done this without you guys


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

Ryzar1
100BHP+
Posts: 101
Joined: Fri Aug 16, 2019 12:22 am
Engine size/power: 1.9 TDI (104bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by Ryzar1 » Thu Nov 28, 2019 9:12 am

I think I said ground mine had issues with that


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ryzar1
100BHP+
Posts: 101
Joined: Fri Aug 16, 2019 12:22 am
Engine size/power: 1.9 TDI (104bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by Ryzar1 » Thu Nov 28, 2019 9:14 am

The guy that installed said he grounded it at the rear but then we had to ground again at the front either he’s ground at the rear was useless or the caddy has grounding issues


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 9:14 am

You did mate yeah. I’ve grounded mine near the rear wheel arch on the left side. Just glad it’s working !!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 9:16 am

Strange that. I’d have thought there was no ground issues as such as the stuff they put in at the factory works well enough.....I’m open to correction on this though. I’m putting it down to the fact I’m a complete novice


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 1:52 pm

This is seriously doing my head in!
After a short drive today, camera went back off. I’m getting a reading inside the red plug for voltage, and continuity on the ground from the outside of the plug to ground point above wheelarch.
I’ve tried grounding it from the point behind the dash and still nothing.
I’m out of ideas now


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 3:21 pm

Next. I’ve had a read on line and disconnected the ground, and put my multimeter from that to the soldered join on the live wire (with engine off) I’m getting a reading on 0.07/8 volts. Website I looked at says that is a short to ground. What does that mean?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
r1lea
Hyper Poster
Posts: 838
Joined: Sat Dec 29, 2018 1:23 am

Re: Reverse camera issues.

Post by r1lea » Thu Nov 28, 2019 5:19 pm

Short to ground means the live side is grounding out, do a continuity test from the live lead to the ground lead, it will buzz etc

Either your solder joints are touching or the red plug is faulty


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 5:35 pm

Do I do that with the engine on or off mate?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
r1lea
Hyper Poster
Posts: 838
Joined: Sat Dec 29, 2018 1:23 am

Re: Reverse camera issues.

Post by r1lea » Thu Nov 28, 2019 6:02 pm

Off mate
If it’s short to ground then it’s grounding no matter what


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 6:06 pm

Ok. I’ll try it now
Thanks for your continued help mate.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 6:18 pm

Ok.....I’ve tested the red plug on the camera....one probe on the inner, one on the outer connection, I’m getting continuity.
On the other side of the plug, I put one probe inside, the other on the outside, I got open circuit. That’s what’s wrong isn’t it?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

User avatar
r1lea
Hyper Poster
Posts: 838
Joined: Sat Dec 29, 2018 1:23 am

Re: Reverse camera issues.

Post by r1lea » Thu Nov 28, 2019 6:21 pm

Yep
Shouldn’t be getting continuity

Just cut the plugs off mate and join the wires separately


Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
the swan fiend
Hyper Poster
Posts: 1328
Joined: Sat Feb 18, 2017 10:52 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Reverse camera issues.

Post by the swan fiend » Thu Nov 28, 2019 6:26 pm

Ok mate......once I’ve cut the plugs off, it’ll be hard to know which wire is positive and negative though.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rescue me from the swans in me

Post Reply