Blower failure query

Random Caddy chat.
Not the place for sale or wanted topics.
User avatar
thecolourpurple
Caddy2k Groupie
Posts: 40
Joined: Tue Sep 18, 2018 7:34 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Blower failure query

Post by thecolourpurple » Mon Dec 02, 2019 12:43 pm

Hi all
Blower packed up. Zip, zero function. Is this likely to be an electrical issue or electronic/control module problem?
Any help/advice gratefully accepted

Bionicman
Hyper Poster
Posts: 500
Joined: Tue Aug 15, 2017 5:13 pm
Engine size/power: 2.0 TDI (140bhp)
Location: Beverley

Re: Blower failure query

Post by Bionicman » Mon Dec 02, 2019 1:07 pm

Does it work on full speed?

User avatar
thecolourpurple
Caddy2k Groupie
Posts: 40
Joined: Tue Sep 18, 2018 7:34 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Blower failure query

Post by thecolourpurple » Mon Dec 02, 2019 1:45 pm

Nothing at all. Completely dead.

User avatar
Doc
Not God, just a bellend
Posts: 12797
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am
Engine size/power: 2.0TSI EA888 Gen3
Location: Monaghan, Ireland & Leicestershire, UK

Re: Blower failure query

Post by Doc » Mon Dec 02, 2019 4:24 pm

That will be a blown fuse or failed motor.
Have you a way of testing voltage at the motor plug?
Image
Image
2013 1.6TDI, Superplus Wheels MSP19 , Caddy4 rear lights, 2016 Polo GTI (mk7 style) steering wheel, TRC front splitter, Relentless Tuning front coilovers, Audi A6 S-Line front seats, mk6 GTI Front & rear Brakes, 3D Colour Premium dash cluster, Caddy life arm rest, Motexion bulkhead, 2016 MIB head unit


I have genuine VCDS Hex V2, VagCAN Pro, KESS, K-Tag for any of your programming needs.

User avatar
thecolourpurple
Caddy2k Groupie
Posts: 40
Joined: Tue Sep 18, 2018 7:34 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Blower failure query

Post by thecolourpurple » Mon Dec 02, 2019 6:34 pm

Hi Doc

Not in a position to do anything till next weekend unfortunately. I'll check out your suggestion & report my findings.
Thanks for the assistance.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


User avatar
thecolourpurple
Caddy2k Groupie
Posts: 40
Joined: Tue Sep 18, 2018 7:34 pm
Engine size/power: 1.6 CR TDI (102bhp)

Re: Blower failure query

Post by thecolourpurple » Tue Dec 03, 2019 7:57 pm

thecolourpurple wrote:Hi Doc

Not in a position to do anything till next weekend unfortunately. I'll check out your suggestion & report my findings.
Thanks for the assistance.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
So I have an update to my problem. Took van to a good friends workshop this morning & so far the following has been found:
It appears that there is no voltage coming off the control module to the blower . Hope that sounds right , I'm not that clued up. Also found that rear sensors have also stopped working & the high beam in the ' locked' forward position too.
Can anyone confirm that it could be the module & all these issues are linked?


Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Post Reply