Cluster swap

Random Caddy chat.
Not the place for sale or wanted topics.
RyanG94
Caddy2k Groupie
Posts: 44
Joined: Tue Apr 21, 2020 5:57 pm
Engine size/power: 1.0 TSI (100bhp)

Cluster swap

Post by RyanG94 » Thu Jun 11, 2020 6:25 pm

Good evening all
Hope you are all safe i have been looking at a new cluster for the dash as in the past i have had top of the range seat leon and a few audi’s and the new caddy as much as i love her the dash just aint cutting it. I just miss the digital speedo reading in the middle screen. I dont really care about all the other bits they can do just the speedo reading. So if i get a newer golf or a polo cluster will it bolt straight in and plug in or will it all have to be rewired in?
Many thanks
Ryan

User avatar
Doc
Not God, just a bellend
Posts: 13953
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am
Engine size/power: 2.0TSI EA888 Gen3
Location: Monaghan, Ireland & Leicestershire, UK

Re: Cluster swap

Post by Doc » Thu Jun 11, 2020 9:03 pm

Polo won't work, golf 6 will but you'll have to fit the circuit board into your case and the speed and RPM discs will look out of place as they are plain black.
You'll need a highline instrument cluster to get the digital speed display.
Image
Image
2013 Caddy with EA888 Gen3 2.0TSI DSG, Superplus MSP19 , Caddy4 rear lights, Polo GTI (mk7 style) steering wheel, Relentless Tuning front coilovers, Audi A6 S-Line front seats, Boxster fronts & GTI rear Brakes, 3D Colour Premium dash cluster, Caddy life arm rest, Motexion bulkhead, MIB head unit


I have genuine VCDS Hex V2 & VagCAN Pro for any of your programming needs.

RyanG94
Caddy2k Groupie
Posts: 44
Joined: Tue Apr 21, 2020 5:57 pm
Engine size/power: 1.0 TSI (100bhp)

Re: Cluster swap

Post by RyanG94 » Fri Jun 12, 2020 11:00 am

Hi doc
Thank you for the help, just thinking is there a way to code the current cluster so it will read the mph in the center screen?
I have seen these obd eleven readers that you can change all the settings on a car?
Many thanks
Ryan

User avatar
Doc
Not God, just a bellend
Posts: 13953
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am
Engine size/power: 2.0TSI EA888 Gen3
Location: Monaghan, Ireland & Leicestershire, UK

Re: Cluster swap

Post by Doc » Fri Jun 12, 2020 3:56 pm

What's the part number on your current cluster?
Image
Image
2013 Caddy with EA888 Gen3 2.0TSI DSG, Superplus MSP19 , Caddy4 rear lights, Polo GTI (mk7 style) steering wheel, Relentless Tuning front coilovers, Audi A6 S-Line front seats, Boxster fronts & GTI rear Brakes, 3D Colour Premium dash cluster, Caddy life arm rest, Motexion bulkhead, MIB head unit


I have genuine VCDS Hex V2 & VagCAN Pro for any of your programming needs.

User avatar
scatman75
100BHP+
Posts: 175
Joined: Mon Jan 18, 2016 5:31 am
Engine size/power: 1.9 TDI (104bhp)
Location: Queensland Australia
Contact:

Re: Cluster swap

Post by scatman75 » Tue Jul 28, 2020 10:54 pm

RyanG94 wrote:
Fri Jun 12, 2020 11:00 am
Hi doc
Thank you for the help, just thinking is there a way to code the current cluster so it will read the mph in the center screen?
I have seen these obd eleven readers that you can change all the settings on a car?
Many thanks
Ryan
you could buy a polarfis ,that will hook up to your existing cluster loom and display everything you need ,including speed...

Post Reply